“Türkiye’nin Adaylık Süreci: Alternatif Uluslararası Yapılar ve Avrupa Birliği” Etkinliği Çevrimiçi Olarak Gerçekleşti.
İletişim
Tarih: 13 Kasım 2024

“Türkiye’nin Adaylık Süreci: Alternatif Uluslararası Yapılar ve Avrupa Birliği” Etkinliği Çevrimiçi Olarak Gerçekleşti.

30 Ekim Çarşamba günü, İstanbul Beykent Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUAB) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’ne adaylık sürecini ve diğer uluslararası yapılarla olan ilişkisini masaya yatıran çevrimiçi bir etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Bölümü Öğretim Üyesi ve BUAB Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karahöyük moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, “Türkiye’nin Batı Bağlantısının Analizi: NATO, Avrupa Konseyi ve AB” sunumuyla katılım sağlarken; Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Ersin Orallı, “Avrupa Entegrasyon Süreci ve Türkiye’nin Komşu Devletlerle İlişkileri” sunumuyla, Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Suna Özel Özcan ise “BRICS ve Avrupa Birliği Arasında Türkiye: Dış Politikada Çok Yönlü İş Birliği Alanları Yaratmak” sunumuyla katkı sağladı.

Katılımcı öğretim üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin uzun süredir gündemde olan Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin bazı değerlendirmelerini sunarken, Avrupa Birliği’nin dışında kalan farklı uluslararası ortaklıklara ve bu bağlamda ortaya çıkan iş birliği fırsatlarına ilişkin analizlerini de dinleyicilerle paylaştılar.

Çevrim içi ortamda gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda akademisyenin yanı sıra farklı bölümlerden birçok öğrenci de dinleyici olarak katıldı.