Kariyer Olanakları

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü öğrencileri toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleki projeler, etkinlikler ve planlar gerçekleştirmek amacıyla örgün eğitim hayatları boyunca almış oldukları kuramsal ve uygulamaya yönelik dersleri stajlarla pekiştirerek meslek hayatlarına hazırlanırlar. Özel ve kamu yayıncılığı alanında, yerel, ulusal ve uluslararası medya ortamında çalışabilecek olan Televizyon Haberciliği ve Programcılığı mezunlarının çalışabilecekleri departmanlar; program, haber ve yayın departmanlarıdır. Ayrıca televizyon ve dijital mecralara program hazırlayan yapım şirketlerinde de çalışabilirler.

Programdan mezun olan öğrenciler televizyon, radyo, internet gazeteciliği, dijital kanallar, prodüksiyon ve post prodüksiyon alanı gibi sektörlerde aşağıdaki pozisyonlarda görev alabilirler;

• Muhabirlik
  • Editörlük
  • Dijital içerik üreticisi
  • Video muhabirliği
  • Belgesel yapımcılığı
  • Kamera, ses ve ışık operatörlüğü
  • Program yöneticiliği
  • Haber yöneticiliği
  • Metin yazarlığı
  • Kamera önü çalışmaları
  • Veri gazeteciliği

Mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler medya sektöründe çalışmanın yanı sıra ilgili programlarda yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak akademisyen olabilirler.