Kariyer Olanakları

Toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleki projeler, etkinlikler ve planlar gerçekleştirmek amacıyla örgün eğitim hayatları boyunca almış oldukları kuramsal ve uygulamaya yönelik dersleri zorunlu stajlarla pekiştirerek meslek hayatlarına hazırlanırlar. Özel ve kamu yayıncılığı alanında, yerel, ulusal ve uluslararası medya ortamında çalışabilecek olan Televizyon Haberciliği ve Programcılığı mezunlarının çalışabilecekleri departmanlar; program, haber ve yayın departmanlarıdır. Ayrıca televizyon için program hazırlayan yapım şirketlerinde de çalışabilirler.

Programdan mezun olan öğrencilerin çalışma alanlarından bazıları şunlardır:

•          Televizyon kanalları ve radyoların ilgili birimleri

•          Prodüksiyon şirketlerinin ilgili birimleri

•          Muhabirlik

•          Programcılık

•          Kamera, ses, ışık ve kurgu alanları

•          Haber yöneticiliği

•          Metin yazarlığı

•          Editörlük

Mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler medya sektöründe çalışmanın haricinde ilgili programlarda yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak akademik alanda gelişerek akademisyen olabilirler.