Tarih: 02 Mayıs 2024

İstanbul Beykent Üniversitesi DIVERSE Üniversiteler Konsorsiyumu Üyesi Oldu

İstanbul Beykent Üniversitesi, uluslararası iş birliğini amaçlayan DIVERSE (Digital and Innovative Venture Science Education for Resilient and Sustainable Entrepreneurship) Üniversiteler Birliği’ne üye oldu.

11 ülkeden 12 üniversitenin iştirakiyle eğitim, yenilik ve iş dünyası alanındaki sorunlara yenilikçi yaklaşımlarla çözüm bulmayı hedefleyen konsorsiyumda Türkiye’den İstanbul Beykent Üniversitesi yer alıyor.

Endüstri 5.0'da etki yaratmak için öğrenme, öğretme ve araştırmaya yönelik zorluk temelli bir yaklaşım uygulayacak olan DIVERSE Üniversiteler Birliği, döngüsel ekonomi, yaşam ve bireysel-toplumsal refah okulu konularında çalışmalar yürütecek.

Eğitim, araştırma ve inovasyon alanlarında çalışma yapmayı planlayan konsorsiyumda Almanya’dan Technical University of Applied Sciences Rosenheim ve Technical University of Applied Sciences Nürnberg Georg Simon Ohm, Belçika’dan PXL University of Applied Sciences and Arts, Hollanda’dan Windesheim University of Applied Sciences, İspanya’dan European University of the Atlantic, Portekiz’den Autonomous University of Lisbon, İrlanda’dan Griffith College, Litvanya’dan SMK University of Applied Sciences, Finlandiya’dan Satakunta University of Applied Sciences, Romanya’dan George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology, Hırvatistan’dan Algebra University ve Türkiye’den İstanbul Beykent Üniversitesi yer alıyor.