Tarih: 29 Mayıs 2022

5. Beykent İletişim Günleri Gerçekleştirildi!

Beykent İletişim Fakültesi’nin düzenlediği 5.Beykent İletişim Günleri 16-17 Mayıs 2022 tarihinde Ayazağa-Maslak yerleşkesi Adem Çelik Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplam dört oturumun yer aldığı iki gün boyunca söyleşi, panel ve atölyeler olduğu gibi Görsel İletişim Tasarımı 4. Sınıf öğrencileri işlerinin yer aldığı “Yaşadığımız Dünyaya Dair” adlı sergi fuaye alanında sergilendi.

Beykent Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Murat FERMAN'ın ve  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz MAKAL'ın açılış konuşmasıyla başlayan Beykent İletişim Günlerinin ilk oturumu Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eray DİNÇ moderatörlüğünde "Türkiye'de Video Oyun Sektörü" konulu oturum oldu. Oturum, Oyun-Der Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli , Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç, Ingame Group Kurucu Ortağı Tuncay Büyükoğlu katılımıyla gerçekleştirildi. İkinci oturum ise "Blockchain Oyunlar ve Metaverse" başlığı ile Oyun Tasarımcısı Mevlüt Dinç, Game Factory Kurucu Ortağı Murat Kahraman eşliğinde tamamlandı.

İkinci gün "Kullanıcı Odaklı Tasarım" üzerine Dr. Öğr. Üyesi Ozan GÜNEL moderatörlüğünde Tasarımcı Nazife Arısoy ve İrem Karaosmanoğlu'nun yaptığı söyleşi ve sunumun ardından, öğrencilerin katılımıyla "Persona Oluşturma Atölyesi" gerçekleştirildi.

Günün son paneli ise, Doç. Dr. Özge Uluğ Yurttaş ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Yenituna moderatörlüğünde yapıldı. Beykent Üniversitesi mezun öğrencileri Başak Bilgin, Hilal Tepeli, Sena Aksoylu, Selin Erkek, Feray Karakaya sektör hakkında deneyim ve birikimlerini aktarmış, sorulara yanıt verdi.