Tarih: 26 Mart 2019

Tezli Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Dikkatine

2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi ve Öncesi Girişli tüm tezli yüksek lisans öğrencilerimizin tezlerinin enstitümüze son teslim tarihi 24 Mayıs 2019'dur.* 2016 yılı öncesi kayıtlı öğrencilerimizin bu çerçevede 15 Şubat 2019 Cuma günü mesai bitime kadar akademik ve mali kayıt yenileme yaptırmaları gerekmektedir.

Bu tarihten sonra tez teslimi yapılamayacağından dolayı öğrencilerimizin bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve tezlerinin tamamlamaları için danışmanları ile iletişim içerisinde olmaları, kendilerine düzenli bilgilendirme yapmaları gerekmektedir.

Tüm süreçler ve tez teslimi için gerekli bilgilere enstitü web sayfamızdan ulaşabilirsiniz:

*Yüksek Lisans programlarında tezli programlardan mezuniyet süresi en fazla altı yarıyıldır. Bu süre zarfında tezini teslim edemeyen öğrencilerimizin ilişikleri kesilmektedir. İlgili yönetmelik maddesi aşağıda sunulmuştur.

Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

Süre

MADDE 27 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Ancak almakla yükümlü oldukları kredileri başarı ile tamamlamış, seminer dersini başarmış ve yüksek lisans tez çalışması başarılı bulunmuş olan öğrenciler, tez yılında en az bir tam dönem geçirmek şartıyla dört yarıyıllık süreden önce de mezun olabilirler. Yüksek lisans eğitimi kredili dersleri, birbirini izleyen iki yarıyıl içinde tamamlanır. Bu süre içerisinde kredili derslerini başarı ile tamamlayamayan öğrenciler, başarısız olduğu ders veya derslere yeniden kayıt yaptırmak zorundadır.

(2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.