Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği
İletişim
Tarih: 23 Temmuz 2024

Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği

“Değerli personelimiz, 2024-2025 akademik yılı Erasmus+ Personel Eğitim Alma seçim süreci başlamıştır."

İlan metnini dikkatli okumanız ve işlemlerinizi bu doğrultuda  yapmanız gerekmektedir.

Başvurular bu yıl turnaportal.ua.gov.tr adresinden yapılacaktır, bilgilerinize sunulur.

Detaylı Bilgi: erasmus@beykent.edu.tr

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan Yükseköğretimde Personel Hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir.

Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi de mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek işletme yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluş olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir.

Kimler Katılabilir?

-İdari Personel, Uzman Kadroları ve ders vermekle yükümlü olmayan Araştırma Görevlileri, Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri

PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İÇİN ASGARÎ VE AZAMÎ SÜRELER

-Programla ilişkili ülkeler ile hareketlilikte seyahat hariç en az ardışık 2 gün; Programla ilişkili

olmayan ülkeler ile hareketlilikte en az ardışık 5 gündür. Her iki durumda da faaliyetin azami süresi 2 aydır.

-Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirilmesi durumunda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.

-Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir.

ASGARİ ŞARTLAR

-Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekmektedir.

-Yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personel için kadro şartı aranmaz, yükseköğretim kurumu ile arasında iş akdi olan personel faaliyetlerden faydalanabilir.

-Kadrosu farklı bir kurumda olup da sözleşmeli olarak başka bir yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan personel, hareketliliğe, kadrosunun bulunduğu değil fiilen çalıştığı kurumda başvurur. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

Başvuru için gerekli belgeler :

1.Online Başvuru Formu eksiksiz doldurulmalıdır.

2.Fotoğraf başvuru formuna eklenmelidir.

3.Gidilecek kurumdan alınan bir kabul mektubu var ise, sisteme yüklenmelidir. (Hareketlilik tarihleri, karşı üniversitenin/kurumun ve bölümün/birimin adları belirtilmeli) (Karşı kurumdan davet mektubu talep ederken İstanbul Beykent Üniversitesi’nin akademik takvimi dikkate alınmalıdır.)

4.Onaylanmış İş Planı (Karşı kurumda katılacağı eğitim/konferans vb. planı)

5.Dil Sınav Sonucu Belgesi (Üniversite tarafından eşdeğerliği kabul edilen TOEFL-IBT, TOEFL-CBT, TOEFL-PBT, YDS, YÖKDİL ve IELTS sınavlarının sonuç belgeleri sisteme yüklenebilir. (YDS ve YÖK Dil belgelerinde 5 yıl geçerlilik şartı gözetilerek değerlendirme yapılacaktır.)

6. Tabi oldukları idari amirlerinden belirtilen tarihte programa katılmalarında bir engel olmadığına dair yazı

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

1) İlk kez katılım seçimde önceliklendirilir.

2) Yabancı dil seviyesi önceliklendirilir.

3) Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilir.

4)Eğitim Alma Faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler önceliklendirilir.

5) Engelli personel önceliklendirilir.

6) Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir.

7) Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025

Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi kapsamında Yapay Zekâ ile ilgili faaliyetler önceliklendirilir.

8) Kendileri veya 1. Derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar önceliklendirilir.

9) Vatandaşı olunan ülkeye hareketliliklere düşük öncelik verilir.

****** 2024 projesi için Ulusal Ajans tarafından üniversitemize verilen Personel Eğitim Alma Hareketliliği kontenjanı 1 kişi olup seçimler bu doğrultuda gerçekleşecektir.

HİBE

-Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility Agreement For Training) eğitim alma programının gün gün belirtilmesi gerekir.

-Hibe miktarı yurtdışında yapılacak masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir ve yapılacak masraflar için ayrı ödeme yapılmaz. 

-Eğitim faaliyetinde bulunulmayan günler için hibe ödemesi yapılmaz.

-Personelin faaliyetten hibesiz olarak faydalanma hakkı vardır. Programa hibesiz katılmak isteyen personel de diğer personelle aynı başvuru ve değerlendirme sürecinden geçmektedir. Sıfır hibe alan katılımcılar da programın hak ve yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.

Gidilen Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları

Ülke Grupları Misafir Olunacak Ülke Günlük Hibe (Avro)**
1.Grup Ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İtalya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Programla İlişkili Olmayan 13. ve 14. Bölge Ülkeleri 171
2.Grup Ülkeler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Slovakya, Slovenya 153
3.Grup Ülkeler Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Roma, Sırbistan, Türkiye* 133
Diğer Ülkeler 1-12. Bölge Ülkeleri 190

 

SEYAHAT GİDERİ

Seyahat Mesafesi Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro) Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)
10 ila 99 KM arasında 28 56
100 ila 499 KM arasında 211 285
500 ila 1999 KM arasında 309 417
2000 ila 2999 KM arasında 395 535
3000 ila 3999 KM arasında 580 785
4000 ila 7999 KM arasında 1188 1188
8000 KM veya daha fazla 1735 1735

 

-Personel Hareketliliği faaliyetinden faydalanan personele ödenecek seyahat gideri, AB Komisyonu tarafından sağlanan “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak belirlenir. Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile gönderen kuruluşun bulunduğu/personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyetin gerçekleşeceği yere kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilir ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat destek hibesi hesaplanır. 

BAŞVURU SÜRECİ:

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında ERASMUS+ personel eğitim alma hareketliliğinden yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyenler, 24 Temmuz 2024 tarihinden itibaren duyuruları takip ederek başvurularını ilan edilecek sistem üzerinden tamamlayabilirler.

SON BAŞVURU TARİHİ:  16 Ağustos 2024
İletişim: erasmus@beykent.edu.tr