Erasmus+ 2025 Projesi Öğrenci Staj Hareketliliği
İletişim
Tarih: 25 Şubat 2025

Erasmus+ 2025 Projesi Öğrenci Staj Hareketliliği

ERASMUS+ 2025 PROJESİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

 BAŞVURU TARİHLERİ

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ: 24.02.2025 (10.00’da başlar)

SON BAŞVURU TARİHİ: 11.03.2025 (17.30’a kadar)

Karşılaşılabilecek durumlara ve sizlerden gelecek olan sorulara istinaden daha açıklayıcı olması amacıyla maddelerde değişiklikler yapılabilir. Bu nedenle duyuru metnini ve başvuru şartlarını sürekli kontrol ediniz.

2025 Dönemi Erasmus+ projesi kapsamında, 2025-2026 ve 2026-2027 Eğitim-Öğretim yılında Erasmus+ değişim programı kapsamında yurtdışında staj yapmak isteyen öğrencilerimiz için başvurular 24.02.2025 – 11.03.2025 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ulusal Ajansın Erasmus Hareketliliğine ilişkin Bilgi Notu:

“Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2025 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitenize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan İstanbul Üniversitesi veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.”

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Başvurular https://turnaportal.ua.gov.tr adresi üzerinden online olarak alınacaktır.

  • Başlangıç: 24.02.2025 (Saat 10.00)
  • Bitiş: 11.03.2025 (Saat 17.30)

Öğrenciler başvuru sırasında tüm belgeleri eksiksiz yüklemelidir. Başvuru süresi sona erdikten sonra yapılan değişiklikler ve eklemeler kabul edilmeyecektir.

https://turnaportal.ua.gov.tr ÜZERİNDEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

  1. İlgili web adresine girilerek sayfanın sağında yer alan “e-Devlet ile Giriş Yap” sekmesi tıklanır.
  2. Açılacak ekranda TC Kimlik No ve e-Devlet şifresi girilerek “Giriş Yap” sekmesi tıklanır.
  3. Açılacak ekranda önce “Bireysel” sekmesi sonra “Giriş” sekmesi tıklanır. Açılacak ekranda sol üst köşede bulunan “Bireysel” menüsünün altında yer alan “Başvurularım” sekmesine tıklanır. Burada duyurusu yapılan tüm ilanları görebilirsiniz. İstanbul BeykentÜniversitesi2025ProjeDönemiErasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği İLANI’na gidilir ve “Başvuru Yap” sekmesi tıklanır.
  4. Çıkan ilan metni incelenir ve “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum” işaretlenerek, “Devam Et” sekmesi tıklanır. Sonraki aşamalarda istenen bilgiler doldurularak başvuru tamamlanır.
  5. Gelen ekranda kişisel bilgileriniz olacaktır. Bu bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra, desteklenen format ve boyutlarda bir fotoğrafınızı yüklemeniz gerekmektedir. Bu fotoğraf vesikalık veya yüzünüzü tam olarak gösterecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf da olabilir. Profil resmi bu sayfada zorunlu alandır.
    1. Engelli, şehit/gazi yakını veya 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrenciler, bu durumlarını belgelemek koşuluyla bu alanda ilgili kutucuğu işaretleyerek, belgelerini yükleyebilirler.
  6. Bir sonraki aşamada; fakülte, bölüm ve genel not ortalaması bilgileriniz çıkar. Buradaki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz. Eğer burada yer alan genel not ortalamanız ile OBS’deki transkriptinizde yer alan genel not ortalaması birbirinden farklı ise, Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçerek , E-Devlet’teki transkriptinizin güncellenmesini talep etmelisiniz.
  7. Belge yükleme aşamasında E-Devlet’ten alınan transkriptin yüklenmesi gerekmektedir. Bu belgeye E-Devlet Kapısı’na giriş yaptığınızda arama kutucuğuna “Transkript Belgesi Sorgulama” yazarak erişebilirsiniz.
  8. Eğer staj yapmak istediğiniz kurumdan almış olduğunuz bir kabul mektubunuz varsa onu da sisteme başvuru esnasında yüklemeniz gerekmektedir.

NOT: Kabul Mektubu yüklemek zorunlu değildir, ancak başvuru esnasında kabul mektubu yüklenmesi halinde değerlendirme sonrası toplam puana +10 puan olarak yansıyacaktır.

*Başvuru süreci tamamlandıktan sonra yapılacak düzeltmeler başvuru sistemine yansıtılmayacaktır.

  1. İletişim Bilgileri alanında, lütfen kullandığınız cep telefonu numarası ve Beykent uzantılı öğrenci e-posta adresi ( öğrencinumarası@student.beykent.edu.tr ) ile ev adresinizi giriniz. Girdiğiniz e-posta adresi ve cep telefonu numarasının güncel olduğundan lütfen emin olunuz. Bu bilgiler adaylarla iletişime geçilirken kullanılacağından, bilgilerin doğruluğu son derece önemlidir. Erasmus süreciyle ilgili tüm bilgilendirmeler öğrenci e-posta adresiniz üzerinden yapılacaktır, kontrol etmeyi unutmayınız.
  2. Transkript belgenizi yükledikten sonra, en son aşamada verdiğiniz bütün bilgilerin bir özeti olacaktır. Eğer değiştirmek istediğiniz bir bilgi var ise, Geri seçeneğine tıklayarak düzenleme yapabilirsiniz. Bütün bilgilerin doğruluğundan eminseniz, BAŞVURUYU TAMAMLA seçeneğine tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru sayfanızın bir kopyasını Başvuru PDF indir seçeneğini tıklayarak indirebilirsiniz.

*İlk başvuru aşamasında, akademik birimlere ya da Erasmus Koordinatörlüğümüze herhangi bir belge çıktısı teslimine gerek bulunmamaktadır.

*Tüm belgeler https://turnaportal.ua.gov.tr/  online sistem üzerinden yüklenecektir.

BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

  • Transkript; Onaylı güncel not döküm belgesi. E-devlet üzerinden veya Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nden alınmalıdır.
  • Davet Yazısı/Kabul Mektubu; Staj yapmak istediğin kuruluştan aldığın kabul mektubu. Kabul mektubu başvuru aşamasında sisteme yüklenmek zorunda değildir. Kabul mektubu olan öğrencilere toplam değerlendirme puanına +10 puan ekleme yapılacaktır.

    📌 Tüm belgeler yalnızca çevrim içi sistem üzerinden yüklenecektir.

    📌 Başvuru sürecinde Erasmus Ofisi’ne belge teslimine gerek yoktur.

    ***Belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge yüklemesi yapılamayacaktır.

    İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI

  • Erasmus+ Programı kapsamında eğitim almak isteyen öğrenciler için İngilizce sınavı zorunludur.

📌 Sınav Tarihleri:

  • *Yazılı Sınav: 22 Mart 2025
  • *Sözlü Sınav: 02-07 Nisan 2025

    NOT: Öğrencilerin başarılı sayılması için minimum B2 seviyesi gereklidir.

    Başarı alt sınırı: 70/100

  • *Yazılı sınav: %80 ağırlıklı
  • *Sözlü sınav: %20 ağırlıklı

NOT: Yazılı sınavdan 60 puan altında alan öğrenciler, sözlü sınava giremeyecektir.

ÖNEMLİ!!!

  • Yazılı sınavdan asgari puanı geçemeyen öğrenciler sözlü sınava katılamaz.
  • Sözlü sınavdan da en az 60 puan alınmazsa öğrenci başarısız sayılır.
  • Yabancı dil sınavında başarısız olan öğrenciler Erasmus değerlendirmesine alınmaz.

BAŞVURU KRİTERLERİ

  1. Erasmus+ Değişim Programı, Staj Hareketliliğine başvuracak öğrencilerin, İstanbul Beykent Üniversitesi’nde bir yükseköğretim programına en az bir akademik dönem süre ile kayıtlı olmuş olmaları gerekmektedir. 2023-2024 akademik yılında kaydolmuş öğrenciler (Hazırlık öğrencileri hariç), faydalanmak üzere bu programa başvuru yapabilirler.
  2. Erasmus+ Değişim Programı, Staj Hareketliliğine bölümünde staj zorunluluğu olan veya olmayan bütün öğrenciler başvurabilir. Ancak, davet mektubu alınan kurumun, öğrenim görülen bölümle doğrudan ilgili olması ZORUNLUDUR.
  3. Ön Lisans ve Lisans öğrencilerinin, en az 2.20/4.00 genel akademik ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir. Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Yatay ve dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz İstanbul Beykent Üniversitesi’nde bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalaması dikkate alınır.
  4. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin, en az 2.50/4.00 genel akademik ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir. Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Henüz transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu dikkate alınır.
  5. Öğrencilerin yapılacak olan Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı’na katılarak başarılı olmaları gerekmektedir.
  6. Staj hareketliliği başvurusu yapan öğrencilerin kendi bağlantıları ile staj yeri bulmaları gerekmektedir. Staj yapmak istediğiniz kurum Erasmus programına dahil olan ülkelerden herhangi birinde olabilir. Staj yapmak istediğiniz kurumlara CV’niz ile bir niyet mektubu yazarak Erasmus+ Staj Hareketliliğine katılma isteğinizi bildirmeniz gerekmektedir. Eğer olumlu geri dönüş alırsanız bir ‘Kabul Mektubu’ talep etmelisiniz. Staj kabul mektubu staj yapacağınız kurum tarafından size hareketlilik tarihlerini (minimum 60 gün) gün/ay/yıl belirtilmiş olarak, imzalı ve kaşeli olarak gönderilmelidir. Kabul mektubunun Erasmus Ofisine iletilmesi beklenen son tarih sonuçların yayınlanması ile staj hareketliliği başvurusu yapan öğrencilere duyurulacaktır.
  7. Yapılan Erasmus+ İngilizce sınavında başarılı olup staj faaliyetinden yararlanma hakkı kazanan öğrencilerin, sınav sonuçlarının açıklanma tarihinden itibaren en geç 2 ay (60 gün) içerisinde staj yapacakları kurum/kuruluşlardan aldıkları resmi davetiyeyi ibraz etmeleri zorunludur.
  8. Erasmus+ faaliyetinden hiç yararlanmamış öğrencilere öncelik verilmesi amacıyla, daha önce Erasmus Hareketlilik faaliyetinden yararlanmış öğrencilerden (hibeli ya da hibesiz) Toplam Akademik Puanı (Dil Puanı + Akademik Başarı Düzeyi) üzerinden 10 puan düşürülecektir.
  9. Akademik başarı ve yabancı dil puanlarının ortalamasına ilave olarak; aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus+ (2014-2020 veya 2021-2027) kapsamında yükseköğrenim öğrenci veya staj hareketliliğinden yararlanmış öğrencilerin Erasmus seçim puanı hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan eksiltme uygulanır.

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar aşağıda yer almaktadır:

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam

üzerinden)

100

puan

Dil seviyesi

%50 (toplam

üzerinden)

100

puan

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan 1

Engelli öğrencilere, engelliliğin belgelenmesi kaydıyla. (Gerekli belgeler Başvuru sırasında online sisteme yüklenmeli)*

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında

haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan

Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma

+10 puan

Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede

yardımı alanlar.2

+10 puan

Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs)

önceliklendirilir

+5 puan

Zorunlu staj kapsamında başvuru yapma

+5 puan

Aynı proje türü kapsamında daha önce yararlanma (hibeli

veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde

bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

-10 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

1 Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle

Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurt dışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe

teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları

2 Tek sefere mahsus olarak uygulanır. Seçildiği takdirde öğrencinin sonraki başvurularında uygulanmaz. Ek puan, öğrenci seçilmediği takdirde sonraki başvurularında da uygulanmaya devam olunur

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin

Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme

(öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

 

ÖNEMLİ UYARI !!!

**Daha önce hareketlilikten yararlanma durumunda -10 puan uygulaması, önceki öğrenim kademesinde gerçekleştirilen hareketlilikler için uygulanmaz. Bu uygulama hareketlilikten aynı öğrenim kademesinde (önlisans,lisans, yüksek lisans, doktora) yararlanmak amacıyla tekrar başvuruda bulunan öğrenciler için geçerlidir.

**İki hareketlilik türüne (öğrenim ve staj) birden aynı anda başvurulduğu takdirde öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır.

** Eksiltmeler öğrencinin toplam puanı üzerinden yapılır.

** Tüm ölçütler dikkate alınarak hesaplanan toplam puanların eşit olması halinde; akademik başarı notu yüksek olan öğrenciye, akademik başarı notunun da eşit olması halinde aynı kademe içinde üst sınıfta olan öğrenciye öncelik verilir.

10.İsteyen öğrenciler hibe desteği olmadan da programdan faydalanabilir.

11.Staj hareketliliğinde asgarî süre 2 tam ay, azamî süre 12 tam aydır.

12.Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde başvurunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz. Mezuniyet sonrası staj hareketliliği, mezuniyet tarihinden itibaren 12 ay içinde proje bitiş tarihine kadar tamamlanmış olmalıdır. Mezuniyet sonrası staj süresi ile öğrencinin aynı kademede gerçekleştirdiği hareketlilik süresi toplamı 12 ayı geçmemelidir.

13.Başvuru sırasında yaşamış olduğunuz sorunları erasmus@beykent.edu.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

HİBE

Programla ilişkili ülkelere öğrenci gönderirken uygulanacak bireysel destek hibe miktarları tablosu aşağı yer almaktadır:

 

Ülke

grupları

 

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık

Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. ve 2. Grup Program

Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

 

750

3. Grup Program

Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

 

600

 

**Hibe almaya hak kazanacak asil adaylara staj hareketliliği için yalnızca 2 ay süreli hibe ödemesi yapılacaktır.

  • Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Erasmus+ hibesi öğrenci gitmeden önce kabul mektubundaki tarihe göre hesaplanır ve gitmeden önce yatırılması gereken %70’lik tutar öğrencinin hesabına yatırılır. Öğrenci kalan %30’luk hibe ödemesini ise hareketliliğini tamamladıktan sonra Erasmus Ofisi’ne teslim edeceği katılım sertifikasındaki tarihlere göre almaktadır.
  • Erasmus hibe ödemeleri ve diğer akademik işlemlerin “Erasmus yönergesi” ve katılımcı tarafından imzalanan “Erasmus Hibe Sözleşmesi” kapsamında gerçekleştirileceğini kabul eder.
  • Öğrencinin vize ücreti,uçak bileti, yurt ücreti, yurt depozitosu, sağlık sigortası gibi giderler için ERASMUS+ fonundan ayrıca bir ödeme yapılmaz. Bu giderler öğrencinin kendisi tarafından karşılanır.

İLAVE HİBE DESTEĞİ

İmkânları kısıtlı olan katılımcılara, hak ettikleri hibeye ek olarak İlave Hibe Desteği sağlanacaktır. Söz konusu hibenin verilebilmesi için, imkânları kısıtlı katılımcı, ekonomik ve sosyal açıdan imkânları kısıtlı olan ve aşağıdaki alt kategorilere uyan birey olarak tanımlanmıştır.

  1. 2828 sayılı kanuna tabi olanlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından haklarında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olanlar)
  2. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere
  3. Yetim/ölüm aylığı bağlananlar
  4. Şehit/Gazi eş ve çocukları ile gazilerin kendileri6
  5. Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne, babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)
  6. Engelliler7
  7. 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında 01.07.1976 tarih ve 2022 sayılı Kanun kapsamında ebeveynlerinden biri veya vasisi engelli veya muhtaç aylığı alanlar8
  8. Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar.9

Kredi ve Yurtlar Kurumu bursları ve benzeri burslar, başarı bursu niteliğindeki diğer hibe, yardım ve burslar, tek seferlik yardımlar söz konusu maddi yardım kapsamında kabul edilmez. Yukarıdaki kapsama uyan öğrencilere talepleri halinde ve bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla, hareketlilik türüne göre aşağıdaki miktarlarda İlave Hibe Desteği sağlanabilir:

Hareketlilik türü

İlave Hibe Desteği Miktarı

2-12 ay arası öğrenci hareketliliği

Aylık 250 €

5-14 gün arasındaki kısa dönem öğrenci

hareketliliği*

Gündelik hibe toplamına ilaveten 100 €

15-30 gün arasındaki kısa dönem öğrenci

hareketliliği*

Gündelik hibe toplamına ilaveten 150 €

 

*Bu durumda staj için ilave destek verilmez. SEYAHAT DESTEĞİ HESAPLAMALARI

Öğrencilerin seyahat masraflarına katkı sağlamak amacıyla, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile hareketliliğin başlangıç noktası ve faaliyetin gerçekleştiği yer arasındaki km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe bandı hesaplayıcısında çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz.

6Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurt dışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci  hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

7 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı RG’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporu ile belgelenmiş en az %50 engel oranına sahip engelliler.

8 https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2022.pdf

9 Tek sefere mahsus olarak uygulanır. Seçildiği takdirde öğrencinin sonraki hareketliliklerinde bu kategoride tekrar ilave hibe desteği verilmez.

Elde edilen “km” değeri

Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

10-99 KM arası

28 €

56

100 - 499 KM arası

211 €

285 €

500 - 1999 KM arası

309 €

417 €

2000- 2999KM arası

395 €

535 €

3000 - 3999 KM arası

580 €

785 €

4000 - 7999 KM arası

1188 €

1188 €

8000 KM ve üzeri

1735 €

1735 €

 

 

Genel kural olarak 500 km'nin altındaki mesafelerde katılımcıların düşük emisyonlu ulaşım araçlarıyla seyahat etmeleri beklenmektedir.

Yeşil seyahat; seyahatin düşük karbon salınımlı toplu ulaşım araçlarının kullanılarak gerçekleştirilmesidir. Otobüs, tren, paylaşımlı otomobil kullanımı yeşil seyahat kapsamında yer alır. Yeşil seyahat desteği alınabilmesi için gidişte ve dönüşte yeşil seyahat kullanılması ve seyahatin tamamının yarısından fazlasının yeşil araçlar kullanılarak yapılması gerekmektedir.

ERASMUS+ PROGRAMI İÇERME DESTEĞİ

Başvuru formlarında, İçerme Desteğine niçin ihtiyaç duyulduğunun açıklanması, kanıtlayıcı belgelerin eklenmesi (örneğin İçerme Desteği engelliliğe ilişkinse, engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri ihtiva eden doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi, kronik hastalıklar için doktor raporu) gerekir. Forma ayrıca gidilecek yükseköğretim kurumunun misafir edeceği öğrenci/personelin İçerme Desteğine gereksinim duyan bir katılımcı olduğundan haberdar olduğu bilgisi ve uygun donanıma sahip olduğuna ilişkin taahhüdünü içeren belgeler eklenir. Talep edilen ilave hibe miktarları ve neden ihtiyaç duyulduğu formda istenildiği şekilde detaylıca gösterilmelidir. Talep edilen hibe, İçerme Desteği sahibi katılımcının faaliyete katılımını mümkün kılma amacıyla doğrudan ilişkili olmalıdır.

Önemli Not: İlgili maddede istenen belgelerin TURNA Portal başvuru sistemine yüklenmesi şarttır. Başvurudan sonra teslim edilen belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ:

2025-2026 / 2026-2027 eğitim-öğretim yıllarında ERASMUS+ staj hareketliliğinden yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 24 Şubat 2025 tarihinden itibaren başvurularını sistem üzerinden tamamlayabilirler.

NOT:

1. Başvurular ile ilgili yaşadığınız teknik sorunlarla ilgili erasmus@beykent.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. Yanlış veya eksik başvuru yaparak başvurusunu gönderen öğrencilerin başvurularını son başvuru tarihinden sonra tekrar değiştirme hakkı bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru yaparken dikkatli olunmalıdır.

***Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında öğrenci kimliğinde bulunan

......................@student.beykent.edu.tr uzantılı mail adresinden aşağıdaki link üzerinden bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

***Bu süreçte kurum mail adresinden gönderilmeyen maillere cevap verilmeyecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ
 11 MART 2025

İletişim
erasmus@beykent.edu.tr