2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Ders Kayıtları Hakkında Duyuru
İletişim
Tarih: 17 Temmuz 2024

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

YAZ ÖĞRETİMİ AKADEMİK TAKVİMİ

•          17-19 Temmuz 2024 Yaz Öğretimi Ders Kayıt Tarihi

•         22 Temmuz 2024 Yaz Öğretiminde Açılacak Derslerin İlanı

•         23 - 24 Temmuz 2024 Açılan Derslerden Yeni Ders Seçme (Mali Kayıt) ve Açılmayan Derslerin Yerine Açılan Ders Alma

•         29 Temmuz 2024 Yaz Öğretimi Ders Başlangıcı

•         19 - 23 Ağustos 2024 Ara Sınav Haftası

•         13 Eylül 2024 Yaz Öğretimi Ders Bitişi

•         16 - 20 Eylül 2024 Final Sınav Haftası

·      Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç (3) ders alabilir. 

·      Açılan derslerden çekilme işlemi uygulanmaz, ücret iadesi yapılmaz.

·      Ön lisans ve lisans öğrencileri yaz öğretiminde sadece kayıtlı olunan programın ders planındaki devam koşulunu sağladıkları ve başarısız oldukları veya daha önce alıp başardıkları halde başarı notunu yükseltmek istedikleri dersleri alabilirler.

·      Aşağıdaki şartları sağlayan öğrenciler kayıtlı oldukları programların ders planlarındaki daha önce almadıkları derslerden de Üniversite bünyesinde dersin açılması halinde yaz öğretiminde alabilirler.

-Yatay geçiş / dikey geçiş ile kuruma kayıt olmuş öğrenciler,

-Ağırlıklı genel not ortalaması 3,25 ve üzerinde olan öğrenciler,

-Ön lisansta dört yarıyıl, lisans programlarında sekiz yarıyılı tamamlamış öğrenciler;

·      Başka bir yükseköğretim kurumunda okumuş olan ve tekrar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kanalı ile Üniversiteye yerleşmiş öğrenciler; daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında örgün öğrenimde alınmış, devam koşulu sağlanmış ve başarısız olunmuş eşdeğer dersleri AKTS değerine bakılmaksızın alabilirler.

·      Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma, dersten çekilme ve izinli sayılma işlemi uygulanmaz.

·      Açılacak derslerin tespitinde mali kaydı yapılmış olan ders seçimleri dikkate alınacaktır.

·      Üniversitemiz öğrencileri, almak istedikleri dersler Üniversitemizde açılmadığı takdirde başka bir Yükseköğretim Kurumunda alabilirler.

Bunun için;

-  Öğrenci alacağı dersin AKTS, kredi ve ders içeriklerinin uygunluğunu kendi bölüm başkanlığına onaylatması ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile izin verilmesi gerekir. Başka üniversitede yaz öğretiminden alınacak dersler için, mutlaka fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı alınmış olması gerekir. Öğrenci, kayıtlı olduğu Beykent Üniversitesi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile eşdeğerliği belirlenmemiş bir dersi başka bir Yükseköğretim Kurumunun yaz öğretiminden alamaz. 

-Bölüm başkanlığı ve fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulunun onayı olmadan başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınan dersler kabul edilmez.

-Almak istediği derse ilişkin Beykent Üniversitesi’ne mali kaydını yaptırmak suretiyle başvurmuş ve dersin üniversitemizde açılmamış olması gerekmektedir.

·      Başka üniversite öğrencileri de Üniversitemiz yaz öğretiminde açılan derslere kayıt yaptırabileceklerdir. Başvuru için kendi üniversitelerinden dersi üniversitemizde alabileceklerine ilişkin yazı getirmeleri gerekmektedir.

·      Yaz Öğretimi ödemelerinde taksit imkânı sadece kredi kartı ödeme yönteminde mevcuttur.  http://pos.beykent.edu.tr/ online ödeme sayfamızdan kredi kartıyla tek çekim ve 3 taksite kadar taksit imkanı bulunmaktadır. TEB şubelerinden okul numaranızla sadece peşin ödeme sağlanabilmektedir.

·      Yaz Okulu Ücretleri ( KDV dahildir)

İstanbul Beykent Üniversitesi’nde açılmayan dersler için yatırılmış olan AKTS ücretlerinin iadesi 05.08.2024 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Kayıt Türü

AKTS Ücreti

Lisans

4.050 TL

Ön Lisans

3.650 TL