Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Romanya’da Gerçekleşti.
İletişim
Tarih: 23 Eylül 2024

Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Romanya’da Gerçekleşti.

10-13 Eylül 2024 tarihlerinde Romanya’da gerçekleşen kongrede 22 ülkeden ve 187 üniversiteden 487 araştırmacı tarafından yüz yüze ve çevrimiçi olarak 297 bilimsel bildiri sunuldu.

Dünyanın en saygın bilimsel kongrelerinden biri olan Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi, Valahia University of Targoviste ev sahipliğinde, Romanya’nın Targovişte kentinde 10. kez düzenlendi.

Kongrenin başkanlığını Valahia University Rektörü Dr. Ioan Corneliu Salısteanu, Dr. Dumitru Goldbach ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Prof. Dr. Himmet Karadal üstlendi. Kongre 20’den fazla ülkeden bilim insanlarının katkılarıyla gerçekleşti. Katılımcılar arasında Türkiye, Özbekistan, Azerbaycan, İngiltere, ABD, İtalya ve daha birçok ülkeden bilim insanları akademik çalışmalarını paylaşma fırsatı buldu.

Katılımcılar arasında yer alan İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Volkan Öngel, 10. EMI Kongresinin düzenlenmesinden ve davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 11 EMI. Kongresinin İstanbul Beykent Üniversitesinde yapılacağının sinyalini verdi.

Öngel, “2025 yılında, kongrenin üniversitemizde yapılmasını talep ediyoruz. Değerli EMI Kongresi katılımcıları ve kıymetli kongre ekibi ile karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduk. Eminim, bu kongrenin en önemli çıktılarından biri güzel arkadaşlıklara vesile olması olacaktır. Yurt içinde bile bir kongre düzenlemenin son derece zor olduğu bir ortamda, yurt dışında böyle bir kongre için büyük emek sarf eden başta Himmet Karadal hocamıza ve tüm ekibe sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Verimli bir kongreydi. Bir sonraki kongrede umarım tekrar karşılaşırız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kongreye katılan akademisyenler, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan'ı ziyaret ederek, etkinlik hakkında bilgi verdiler. Bugüne kadar gerçekleştirilen kongrede, toplam 3.306 akademisyenin katılımıyla 2.027 bildiri sunulmuş ve yayımlanmıştır.

Kongre, uluslararası düzeyde iş birliği, akademik bilgi paylaşımı ve girişimcilik ekosisteminin gelişimi açısından önemli bir adım olarak kaydedildi.